Promocije

„BAS I STEGA“ objavili novi album!


Pančevački bend Bas i Stega je u nedelju 07. Jula objavio na svom YouTube kanalu novi album pod nazivom „Negde daleko“. 
Novo djelo snimano je tokom 2018. i 2019. godine u „Hill River Studios“ u Beogradu i „3×2“ studiju u Pančevu.
Snimanje gitarskih dionica odigravalo se u Pančevu u saradnji sa Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem tokom Januara mjeseca.
Ostatak snimanja, i miks dešavali su se u Zemunu u saradnji sa producentom albuma u čijoj se ulozi kao i ulozi klavijaturiste i mastera na sintisajzerima našao Srđan Popov (Sergio Lounge) koji je svojim vještinama i kreativnošću pretvorio album u kompaktnu cjelinu.

„Negde daleko“ sadrži sedam pjesama i predstavlja zbirku muzike nastale u periodu od završetka predhodnog albuma  „Nova Stvar“ do 2019. godine.
Kao i dosadašnji izražaj benda, album je uglavnom instrumentalnog karaktera,  zasnovan na stabilnim plesnim ritmovima i isprepleten psihodeličnim zvukovima gitara i sintisajzerskih atmosfera i dionica.
Pored članova benda Siniše Stupara (Bubnjevi), Stevana Đorđevića (Bas) i Dragana Vlajića Galeta (Gitara/Saz),  na albumu su se našli mnogi gosti a to su: Mirko Trubarac (Truba) i Marija Šumarac (Trombon) u pjesmi „Transchin“, kao i Darko Armenski (Kaval  i Sanja Ugrčić kao vokal u pesmi „Ankara“. Mastering albuma urađen je u Zagrebu u saradnji sa Višeslavom Labošem.

BAS I STEGA – Negde Daleko (full album)

Četvorka Bas i Stega,  osnažena novim članom Milošem Spasićem na klavijaturama planira nastupe povodom koncertne promocije albuma.
Više detalja o tome objaviće uskoro na svojoj Facebook stranici koju mozete zapratiti klikom na ovaj link: https://www.facebook.com/BasIStega/

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s